Для проєктного менеджера вкрай важливими є знання про Software Development Life Cycle (SDLC) — процес розробки програмного забезпечення. Систематизуєте та поглибите знання, отримаєте практичні інструменти для управління продуктами на різних етапах їхнього життєвого циклу. Після проведення  оплати, нам приходить про це повідомлення і ми надсилаємо вам лист з підтвердженням про  зарахування в групу учасників події.

Тому всі поради та бачення UI/UX-дизайнера мають проходити експертизу продакт-менеджера. Звучить достатньо зрозуміло, але кава з колегою сама себе не вип’є. Не варто забувати, що хороший продакт жонглює між дедлайнами, потребами ринку, командою розробників і самим продуктом. Щоб усе встигати, адекватно оцінювати та бути на 120% ефективним, варто мати неабиякий самоменеджмент і силу волі. Тому кава має або ідеально вписуватись у ваш розпорядок дня, або готуйтесь, що щось піде не за планом.

Чому Навчаться Студенти На Курсі?

Одним із найважливіших етапів у процесі тестування ідей стає випуск MVP (рішення з мінімальним необхідним набором функцій). Може здатися, що не важливо, звідки ти прийшов у сферу управління продуктом — важливі особисті якості і багатогранний досвід. По суті, ключова прикмета Product Manager — вміння робити правильні висновки зі свого життєвого і професійного досвіду, після чого швидко вчитися на помилках (своїх і чужих).

Це онлайн-сервіс для керування версіями коду та спільної роботи над програмними проєктами. Якщо можливо, варто навчитися ним користуватися, наприклад пройти курс про Github на Udemy. Подивитесь на знайомі задачі зростання та позиціювання продукту під іншим кутом, отримаєте знання та інструменти для подальшої кар’єри продакт-менеджера. Тому моя порада початківцю — почати з вивчення маркетингу. Класичний кар’єрний шлях у цьому напрямі здебільшого починається з позиції junior-спеціаліста, асистента чи стажиста.

Переваги Та Недоліки В Роботі Продакт-менеджера

Після курсів у вас будуть у портфоліо деякі проєкти, але їх може бути недостатньо. Перший – це перейти із суміжної професії (розробник, тім-лід, тестувальник, менеджер з продажу тощо). Останній спосіб доволі складний і потребує багатьох годин навчання, проте все реально. Крім того, Product Manager повинен уміти створити фінансовий прогноз, коли бізнес вийде на самоокупність, яких витрат і доходів варто очікувати у майбутньому.

Зверніть увагу, що заявка на участь не гарантує наявності місця в групі на заході пізніше або в день його проведення. Щоб гарантовано потрапити на подію, необхідно внести 100% -ву передплату. Даний тренінг є офіційним тренінгом від ScaledAgile, Inc. Після проходження тренінгу всі учасники матимуть можливість отримати сертифікацію SAFe® 6.0 https://wizardsdev.com/ Product Owner / Product Manager Certification від Scaled Agile, Inc. Для цього необхідно буде здати онлайн-іспит. Вартість складання іспиту включено до вартості тренінгу.

Як Стати Product Manager: Плюси Та Мінуси Професії, Необхідні Навички Та Кар’єрні Поради

Маркетологи зазвичай ефективні на етапах ідей, запуску й покращення продукту. Вони контролюють все, що пов’язано зі спілкуванням, advertising analysis, розумінням ситуації на ринку, конкурентним аналізом й особливостями позиціонування продукту. Важливо також навчитися створювати дорожні карти розробки продукту (Product Development Roadmap) — високорівневі плани з робочим потоком та ключовими моментами. Відповідно до них будуватиметься вся робота над продуктом. Попит на ІТ продакт-менеджерів, які поєднують в собі креативність, аналітику, технічні та бізнесові рішення, стабільно високий та продовжує набирати обертів. Раз на тиждень студенти матимуть онлайн-сесію з інструктором та матеріали для самостійного опрацювання.

  • Вони контролюють все, що пов’язано зі спілкуванням, advertising research, розумінням ситуації на ринку, конкурентним аналізом й особливостями позиціонування продукту.
  • У бізнес-аналітика найчастіше хороша експертиза на етапі ідеї, планування, розробки й покращення продукту.
  • Наступний виклик — це створити інституцію, яка могла б допомагати популяризувати та розвивати ці концепції.
  • Виділяйте одну-дві години на день для того, щоб набратися досвіду.
  • Після заповнення реєстраційної форми відкривається сторінка оплати.

9% опитаних абсолютно незадоволені своєю зарплатою, чверть повністю задоволена. Це заходи, на яких розробники, менеджери, дизайнери та інші учасники збираються в команди і змагаються між собою, створюючи який-небудь проєкт. Деякі виші пропонують спеціальності, пов’язані з управлінням продукту.

Також можна стати частиною Project Management Office (PMO) — вищої структури у великих компаніях, яка проводить аудит, визначає метрики та відповідає за стандарти проєктного менеджменту в компанії. На момент зміни професії я працювала HR Business Partner в українській компанії SoftServe. Мала досвід роботи в управлінні командами, розвинуті комунікаційні навички, розуміння бізнес-контексту і більш-менш непогану англійську. Отримаєте всебічну систему знань для опанування продуктового підходу, аби врешті перейти на позицію продакт-менеджера. Щоб подати заявку на участь у навчанні, вам необхідно зареєструватися. Для цього натисніть кнопку «Зареєструватися» на сторінці обраного заходу.

Куди Бігти Та Що Робити, Щоби Стати Продактом

Іноді можна знайти вакансії для Junior продуктових менеджерів, яких наймають асистентами до Senior продакт-менеджерів. Можна піти в нафтогазовий сектор і бути там продактом. Наприклад, зараз є вакансії продакт-менеджера у фармацевтичну компанію «Дарниця», де задача — створювати нові фармацевтичні продукти для того, щоб продавати їх гуртом, і це теж продакт-менеджмент. Інтенсивна програма курсу передбачає онлайн-лекції, домашні завдання з фідбеком від лектора, а також додаткові матеріали, що залишаються з вами назавжди.

Ми вважаємо їх авторитетами частково тому, що приємно згадувати людину, яка досягла таких вершин. Однак варто пам’ятати, що в 99% випадків геніальні продукти створені не одним великим мислителем — над ними працювали команди кваліфікованих фахівців. Завдання менеджера з продукту полягає в розробці унікального способу керівництва такою роботою. Володіння англійською мовою є критично важливим — і для продакта оптимальним рівнем буде не B1/B2. Це повинен бути рівень, коли ви можете вийти на Zoom-call з людиною з іншої сфери, обговорити все необхідне, зрозуміти одне одного й зафіксувати важливу інформацію на папері.

Мабуть, лише в моє поле зору потрапили понад сотня матеріалів в українських і міжнародних медіа, десятки книжок, Telegram-каналів, подкастів, конференцій і професійних спільнот. Ком’юніті продактів щороку зростає, неймовірних професіоналів стає все більше, і так само зростає кількість охочих поповнити цю кількість. Продакт-менеджер – це свого роду підприємець, який втілює свої ідеї в життя. Він може використовувати свій досвід і знання для запуску свого власного бізнесу.

За даними DOU, проєктні менеджери — третя за чисельністю спеціалізація в українському ІТ (після розробників і тестувальників). Заробляють вони в середньому 2100$ на місяць, а світчнутися в проджекти можна з будь-якої професії. Що це за робота і як стати Project Manager, розповідає Юлія Мазур, Project Manager у GlobalLogic, що сама свого часу була світчеркою, але вже 4 роки працює менеджеркою проєктів в ІТ. Куди ж потім ростуть такі супергерої, як менеджери продуктів?

Як Долучитися До Події?

Це коли менеджер розуміє, що в продукті можна було б покращити, приходить до команди та вони разом реалізують це. Також корисною буде бізнесова жилка, яка дозволяє бачити можливості для розвитку продукту та способи їхньої реалізації. Програма триватиме thirteen тижнів, складається з 11 модулів й потребуватиме годин щотижня. Це комфортний термін й темп, який дозволить глибоко зануритися в тему ІТ продакт-менеджменту та зберегти баланс між навчанням, роботою і життям. Наприклад, у ком’юніті PMI є окремий канал для учасників спільноти, куди  часто додають вакансії з нульовим чи мінімальним досвідом.

Можна отримати диплом у сфері маркетингу, менеджменту або сучасних технологій. Це вимоги які найбільш часто зустрічаються до продакт-менеджера. Але від фахівців можуть чекати й інших навичок, наприклад уміння проводити заходи або готувати макети до друку. Класичний product owner Product Manager вакансії повинен мати сильні стратегічні скіли.

У цій статті розберемо, хто такий продакт-менеджер, де ним можна стати та що для цього потрібно. Product Manager — не той фахівець, який зможе працювати у гордій самотності. Кожен його день — це безліч комунікацій з учасниками команди, інвесторами і користувачами. На кожному етапі ви можете використовувати певні інструменти, щоб максимізувати свою вигоду й отримати більший прибуток. Керуючи цілями продукту, його ціною і маркетинговою активністю, можна підтримати продукт на стадії зростання, збільшити ROI в момент зрілості й уповільнити перехід до стагнації і падіння попиту. Пункти вище — це нагадування про те, куди можна і потрібно розвиватися, щоб стати кращим, при цьому на старті можна відштовхнутися від базових скілів, обов’язкових для щоденної діяльності Product Manager.

شاركها.

التعليقات مغلقة.